Käyttäjätunnuksesi Elementissä

Haluatko, että ystäväsi tai kanssakapinallinen löytää sinut Elementistä helposti? Anna ystävällesi käyttäjänimesi. Tämä ohje opastaa sinua löytämään käyttäjänimesi Elementissä.

Elementissä identiteettisi muodostuu kahdesta eri osasta:

  1. Näyttönimestäsi: tämä on vapaamuotoinen nimi, joka näkyy muille ja jota voit helposti muuttaa halutessasi. Se sallii myös esim. välilyönnit sanojen välissä (alla olevassa esimerkissä se on TestiKapina, mutta se voisi olla esim. Etunimi Sukunimi).

  2. Käyttäjätunnuksestasi: tämä on sinun henkilökohtainen tunnisteesi, jolla sinut tunnistetaan verkossa. Tätä et voi muuttaa jälkikäteen ilman uuden tilin luomista. Käyttäjätunnus muodostuu sähköpostiosoitteen tapaan i) käyttäjänimen ja ii) kotipalvelimen yhdistelmästä. Elokapinassa se on siis yleensä muotoa @kayttajanimi:elokapina.fi . Ensimmäisessä kuvassa näet miten löydät oman käyttäjätunnuksesi Elementin mobiiliversiosta. Valikko aukeaa huone/alku-näkymän vasemmasta yläkulmasta ns. hampurilais-kuvakkeesta (kolme vaakaviivaa päällekkäin). Kuvassa Element ID / käyttäjätunnus merkattuna vihreällä = @testikayttis:elokapina.fi, sen yläpuolella näyttönimi TestailuTunnarit :).

Alta näet, miten löydät käyttäjätunnuksen Elementin työpöytäversiossa, esimerkissä käyttäjätunnus on: @test_user2:elokapina.fi

Muiden käyttäjien mainitseminen

Kun viittaat toiseen käyttäjään, muista tehdä se @nimi:elokapina.fi tyyppisesti (jos käyttäjä on elokapina.fi palvelimella, muuten esim @nimi:matrix.org, palvelimesta riippuen).

Pelkästään jos kirjoittaa @nimi, sitä ei voi esim klikkaa lähettääkseen viestin käyttäjälle. Element tunnuksissa on aina palvelin osa mukana. @nimi:elokapina.fi tekee siitä klikattavan ja täten helpompi lukijoille ottaa yhteyttä.

Tätä voi verrata miten sähköposti toimii. Sähköpostitkin ovat muotoa nimi@gmail.com esim, eivätkä pelkästään nimi "gmailissa".

Joissain tapauksissa elokapinalliset ovat luoneet käyttäjätunnuksensa epähuomiossa mobiilisovelluksen ehdottamalle oletuspalvelimelle, joka on matrix.org. Tällöin käyttäjänimi on muotoa @kayttajanimi:matrix.org

Teknisemmille käyttäjille: puhumme tässä ohjeessa yksinkertaistamisen takia Elementistä kun tarkoitamme tosiasiassa matrix-verkkoa, jonka päällä Element on vain yksi monista matrix-verkkoa käyttävistä client-sovelluksista.

Last updated