Avaruudet / Spaces

(english below)

Avaruudet ("spaces") ovat tapa jolla Elementissä voi niputtaa huoneita yhteen. Niitä voi käyttää niin henkilökohtaisten huoneryhmien luomiseen kuin esimerkiksi työryhmien huoneiden järjestämiseksi omiin ryhmiinsä.

Huom! Elokapinan avaruuksiin tarvitset aina kutsun, jonka saat joko oman ryhmäsi koordinaattorilta, Elokapinan koulutustilaisuuksissa tai ilmoittautuessasi tapahtumiin.

Mistä avaruudet voi löytää?

Avaruudet löytyvät

  • työpöytäversiossa vasemmasta reunasta:

Avaruudet helpottavatkin huomattavasti huoneiden löytämistä ja navigoimista. Huoneiden ryhmittelyn lisäksi tärkein avaruuksien ominaisuus on mahdollisuus määrittää toisten huoneiden tai avaruuksien pääsyn hallinta avaruuden jäsenen perusteella. Esimerkiksi, Elokapinalla on päätason "Elokapina / Extinction Rebellion" avaruus. Kun on päässyt tämän avaruuden jäseneksi, pystyy liittymään ilman erillistä kutsua joihinkin rajattuihin huoneisiin. Huone voi asettaa usean avaruuden, jonka jäsenenä voi liittyä huoneeseen ilman kutsua.

Muita hyödyllisiä avaruuksien ominaisuuksia

Avaruudet voivat sisältää myös toisia avaruuksia. Täten niistä voi tehdä hyvin isoja ja monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Esim. Elokapinan kampanjassa on yleensä koko kampanjan avaruus ja sen alta löytyvät sekä yleiset huoneet, että myös aktioiden omat avaruudet ja niiden alaiset huoneet. Näin kymmenet eri kanavat löytyvät kätevästi samasta paikasta.

Avaruuksia voi luoda myös omaan yksityiseen käyttöön esimerkiksi keräämään itselle usein luetut huoneet yhteen paikkaan, josta ne on helppo tarkistaa. Huone tai avaruus voi kuulua useampaan kuin yhteen avaruuteen. Luomasi avaruudet eivät näy muille ellet tee niitä julkisiksi tai kutsu niihin muita ihmisiä.

Spaces (EN)

Spaces are a way in Element to create room groupings and hierarchies. They can be used for personal hierarchies or for example working groups or organizations. A space is very flexible and can also have other spaces under it's hierarchy. Thus you can create very deep hierarchies if needed.

The most important function of spaces however the ability to control ability to join the room based on membership in a space. For example, Elokapina has a top level space of "Elokapina / Extinction Rebellion". Once joined as a member of this space one can join some rooms under it freely without an invite. A room can specify one or more spaces that give access to the room.

Spaces can also be used for personal needs to for example group rooms one is most interested in into a space. This allows easily checking the rooms for new messages if one is in a lot of rooms. Spaces you create do not become visible to others unless you make them public or invite others to them.

Last updated