Telegram silta

Telegram on suosittu keskustelualusta, jota käyttävät joidenkin Elokapina osastojen lisäksi moni kansainvälinen osasto. Telegramista löytyy varsinkin monia XR liittyviä "broadcast" ryhmiä, jotka ovat tiedon nopeaa jakamista varten olevia ryhmiä, joihin vain ryhmän ylläpito voi kirjoittaa.

Elokapina tarjoaa Telegram sillan Elementistä niin kansallisia ryhmiä varten kuin kansainvälistä yhteistyötä ja tiedon jakamista varten.

HUOM! Telegram ryhmät eivät tue salausta, kuten Element tukee. Telegram ei ole tietoturvallinen alusta, puuttuvan salauksen ja puhelinnumeron vaatimuksen vuoksi, mutta voi olla hyödyllinen tilanteessa, jossa helppo liityttävyys on tärkeämpää kuin yksityisyys tai tietoturva. Telegramissa ei pidä missään nimessä suunnitella aktioita. Toisin kuin Elementin puolella, viranomaisten on mahdollista saada tietoonsa niin ryhmien viestien sisältö ja osallistujien puhelinnumerot.

Uuden sillan luominen

Jos ryhmällänne on tarve sillata jokin Element huone Telegram ryhmän kanssa, seuraavat ohjeet kertovat miten tämä tapahtuu.

Ennakkovaatimukset

 • Element puolen huone voi olla olemassa, mutta se ei saa olla salattu. Telegram silta ei tällä hetkellä tue salausta. Telegram ryhmät eivät myöskään ole salattuja, joten Element viestien salaamisesta ei olisi mainittavaa hyötyä sillatuissa huoneissa.

 • Sillan luominen on helpointa jos Telegram puolen ryhmä ei ole olemassa.

 • Sinun pitäisi linkittää Telegram tilisi Elementtiin, jos aiot luoda sillan. Jos tämä ei ole mahdollista esim puuttuvan Telegram tilin vuoksi, infra voi auttaa.

Mitä sillataan?

Siltaaminen tarkoittaa Element huoneen ja Telegram ryhmän linkittämistä niin, että molemmissa näkyvät samat viestit. Viestien lisäksi silta huolehtii siitä, että ylläpitäjät ja huoneen/ryhmän nimi, kuvaus ja ikoni ovat samat.

Sillatussa huoneessa käyttäjät näkyvät seuraavalla tavalla:

 • Element puolella Telegram käyttäjät näkyvät erillisinä Telegram käyttäjinä, ns "puppetteina". Näiden käyttäjien kanssa voi aloittaa yksityiskeskustelun Elementistä jos on kirjautunut Elementin kautta Telegramiin.

 • Telegramin puolella Element käyttäjät näkyvät erillisinä vain jos he ovat kirjautuneet Telegramiin, jolloin he näkyvät Telegram käyttäjinä. Kirjautumattomien Element käyttäjien viestit näkyvät Telegramissa "ElementBot" botin kirjoittamina, seuraavalla tavalla:

 • Kuvat, ääniviestit, videot, giffit, tarrat jne toimivat molempiin suuntiin.

 • Ominaisuudet, jotka eivät ole tuettuja jommassa kummassa päässä eivät toimi:

  • Elementin emoji reaktiot eivät näy Telegram suuntaan

  • Telegramin live lokaatio ja pollit esimerkiksi eivät toimi Elementin suuntaan

1. Element tilin linkittäminen Telegrammiin

Telegrammiin kirjautuminen aloitetaan kutsumalla botti @telegrambot:elokapina.fi yksityiskeskusteluun. Kirjoita siellä sitten botille login ja seuraa ohjeita. HUOM! Kirjautuminen antaa rajatun käyttöoikeuden Telegram tiliisi kyseiselle botille. Käyttöoikeuden voi purkaa myöhemmin halutessaan joko botin kautta tai Telegrammista.

HUOM! Element ja Telegram tilien linkittäminen näin siltaa osan aktiiviset Telegram ryhmäsi Element puolelle. Voit tällöin käyttää Telegramia Elementin kautta tai jatkaa Telegramin ohjelmien käyttöä, valintasi mukaan. Elementin linkittäminen Telegramiin ei estä Telegramin käyttöä millään tavalla.

HUOM! Jos olet jossain Telegram ryhmässä, jossa on tuhansia ihmisiä Telegram puolella, ethän edes kokeile linkittää Telegram tiliäsi Elementiin. Tämä voisi aiheuttaa ongelmia Element puolella. Pyydä tällöin infrasta apua @xryllapito:elokapina.fi kautta.

Siltaan voi kirjautua vain elokapina.fi palvelimen Element tilillä. Jos sinulla on tili jollain muulla palvelimella, ota yhteyttä infraan @xryllapito:elokapina.fi niin voimme auttaa.

HUOM! Jos haluat luoda sillan Element huoneen ja Telegramin välillä, mutta et jostain syystä voi kirjautua Telegramiin, ota tässä vaiheessa yhteys @xryllapito:elokapina.fi ja älä jatka eteenpäin. Kerro viestissä 1) siltauksen tarve, 2) onko Element huone olemassa ja 3) onko Telegram ryhmä olemassa. Pääasiassa suosittelemme kapinallisia suorittamaan siltauksen itse, jos mahdollista.

2. Element huoneen luominen

Jos sillattavaa Element huonetta ei ole, se pitää luoda. HUOM! Huone ei saa olla salattu. Varmista, että ympyröity valinta on kuten alla olevassa kuvassa.

Jos sillattava Element huone on jo olemassa salattuna, huonetta ei voi sillata. Luo uusi salaamaton huone Element puolella, jos siltaus on tarpeen.

3. Kutsu Telegram botti

Telegram silta luodaan @telegrambot:elokapina.fi botin avulla. Kutsu se Element huoneeseen.

JOS Telegram ryhmää ei ole vielä olemassa, tässä vaiheessa pitää kutsua myös Telegram puolen botti "ElementBot"@telegram_1643762821:elokapina.fi. Jos ryhmä on olemassa, tätä kutsua ei tarvita.

4a. (Jos Telegram ryhmää ei olemassa) Luo silta

Kirjoita Element huoneeseen seuraava bottikomento:

!tg create

Jos kaikki on ok, botti luo Telegram puolelle ryhmän. Näet ryhmän joko omasta Telegram tilistäsi tai sitten voit saada selville ryhmän kutsulinkin seuraavalla komennolla:

!tg invite-link

4b. (Jos Telegram ryhmä olemassa) Luo silta

Jotta botti voi luoda sillan, sinun täytyy ensin kutsua Telegram puolella tarvittava botti huoneeseen ja tehdä siitä admin. Kutsu botti @elokapina_elementbot ryhmään.

Mene sen jälkeen ryhmän menuun ja valitse "Manage group" ja sieltä "Administrators". Lisää adminiksi ryhmässä oleva ElementBot.

Tämän jälkeen kirjoita seuraava komento:

/id

Botti antaa sinulle ryhmän ID:n, jota tarvitset Elementin puolella.

Mene Elementtiin sillattavaan huoneeseen ja kirjoita seuraava komento:

!tg bridge idnumero

HUOM! Korvaa "idnumero" sillä ID:llä, joka ElementBot antoi Telegram puolella. Kyllä, se miinusmerkki pitää myös olla siinä.

Tässä vaiheessa botin pitäisi kysyä puretaanko aiemmin tehty portaali silta. Tämä johtuu siitä, että kirjautuneena Telegrammiin, botti on jo mahdollisesti luonut sinulle uuden Element huoneen kyseistä Telegram ryhmää varten. Vastaa tähän kysymykseen ohjeiden mukaisesti "delete portal and continue" versiolla vaihtoehdoista. Tällöin botti suorittaa siltauksen loppuun haluamallasi tavalla.

5. Silta valmis

Silta on nyt toiminnassa niin kauan kuin sinä olet 1) kirjautuneena Telegrammiin tai 2) joku muu Element huoneessa on kirjautunut Telegrammiin. Silta lakkaa toimimasta, jos kukaan Element huoneessa ei ole kirjautunut Telegrammiin. Pyydä @xryllapito:elokapina.fi apua, jos näin on käymässä, mutta siltaa tarvitaan edelleen.

Last updated