Base (foorumialusta)

Chat alustalla viestien määrä voi olla suuri, tärkeät keskustelut hukkuvat helposti muun keskustelun sekaan. Base mahdollistaa pidempien keskustelujen käymisen ja tiedon hakemisen hakutyökalun avulla.

Huom! 25.10.2021 alkaen Baseen ei enää tarvitse erillistä kutsulinkkiä. Jos olet uusi käyttäjä, valitse ensimmäisellä kerralla "Kirjaudu" ja syötä kapinatunnuksesi avautuvalla kirjautumissivulla jolloin tiedot siirtyvät baseen. Seuraavilla kerroilla pääset kirjautumaan suoraan kapinatunnuksella.

Katso tarkempi ohje base-tilin aktivointiin alta.

pageOhje Base-tunnusten aktivointiin

Miksi hyödyntää Basea Elementin ohella?

Osoitteessa base.elokapina.fi sijaitseva Base tarjoaa joukon kehittyneitä ominaisuuksia keskusteluiden navigointiin ja tiivistämiseen, joihin chat-sovellukset eivät ole omiaan. Tämä mahdollistaa pitkien ja tärkeiden periaatteellisten keskusteluiden käymisen sekä tiedon jakamisen laajasti koko liikkeelle.

Base tarjoaa äänestys / kyselytyökalut, joiden avulla yhteisön mielipidettä voidaan kartoittaa laajemmin - tieto ja perustelut päätöksistä jäävät myös näkyviin ja niihin on helppo linkata myöhemmin. Base säilyttää tietoa myös kronologisesti, joten sinne voi tehdä esim. viikottaisia summauksia työryhmien kokouksista, joita muut voivat sitten kommentoida.

Basen salaus ei ole yhtä vahva kuin Elementin, joten pyri pitämään taktiset ja aktioihin liittyvät keskustelut kasvotusten tai tarvittaessa esim. Elementin tarjoamissa vahvasti salatuissa huoneissa.

Etkö ole vielä Basessa? Katso pikaohje Base-tunnuksen aktivointiin:

Muutamia Basen tärkeimmistä ominaisuuksista

1. Ketjujen avainluvut ja tiivistelmät

Ketjujen kasvaessa pitkiksi ja monimutkaisiksi Base tarjoaa tiivistelmä-ominaisuuden, joilla keskusteluista voi lukea eniten luetut sekä toisaalta eniten vastauksia ja tykkäyksiä saaneet kommentit. Avainluvuista saat myös mm. tietoa siitä, kuka on osallistunut eniten, kuinka usein ketjua on katsottu ja mitkä ovat keskeiset linkatut materiaalit.

2. Viikottaiset koosteet sähköpostiin

Jos et jaksa tai halua seurata chateissa käytyjä päivittäisiä keskusteluja, Base tarjoaa viikottaisen Koosteen, joka lähetetään sähköpostiisi. (Alla olevassa kuvassa näkyy vain Koosteen yläosa).

3. Hakutyökalu

Hakutyökalulla voit etsiä tietoa tietystä aiheesta. Hakukohteina ovat kaikki Basen ketjut sekä niiden sisältämät yksittäiset viestit, joihin käyttäjätililläsi on pääsyoikeudet (pääsyoikeudet sinulla on yleensä yleisiin alueisiin sekä oman paikallisryhmän ja oman työ/yhteisöryhmäsi alueille).

4. Aikajana

Jokaisen ketjun yhteydessä on aikajana, jota klikkaamalla voi kerralla siirtyä isojakin hyppäyksiä ketjussa eteen tai taakse päin. Tämä tekee laajojen keskusteluiden / ketjujen selaamisesta helppoa.

5. Tuoreimmat ja suosituimmat ketjut

Basen etusivulta voit valita eri näkymiä, kuten tuoreimmat ja suosituimmat. Tämä helpottaa keskeisten keskusteluiden löytämistä.

6. Kyselyt ja äänestykset

Base tarjoaa mahdollisuuden yhteisöjen sisäiseen päätöksentekoon ja mielipidemittaukseen äänestystyökalujen ja kyselyjen avulla. Basen äänestysominaisuudet ovat monipuoliset; sen avulla voit sallia useampia äänestysvaihtoehtoja, tehdä mm. äänestyksestä anonyymin ja samalla kuitenkin taata, että jokainen elokapinalainen pääsee vastaamaan vain kerran, jolloin äänestystä on vaikea väärentää. Voit myös valita, että tulokset näytetään vasta äänestysajan päättymisen jälkeen, jolloin aiempien vastaukset eivät pääse ohjaamaan päätöksentekoa ja kyselyn tulosta.

Äänestyksien ja kyselyiden tekoon lisäohjeita löydät foorumialustan omasta oppaasta täältä. Mikäli haluat tehdä äänestyksiä rajatummalle joukolle (esim. omalle paikallisryhmällesi), voit pyytää yksityisen ala-alueen luomista ylläpidolta Elementissä ottamalla yhteyttä käyttäjään @xryllapito.

Last updated