Yleiset kysymykset

Oletko tippunut pois Elokapinan kanavilta, kadottanut puhelimesi, tai unohtanut kapinatunnusten salasanasi? Täältä saat apua ja pääset takaisin toimintaan:

pageTakaisin toimintaan / Back to action

En löydä rekisteröitymislinkkiä Elokapina-tunnuksia varten. Toimiiko elementin käyttöönotto edelleen entiseen tapaan rekisteröitymällä itse vai pitääkö asia hoitaa jotenkin muuten?

Nykyisin tarvitaan personoitu itserekisteröitymislinkki, jotka uudet elokapinalliset saavat esim. uusien illan, perehdytyksen tai kt-koulutuksen yhteydessä. Kutsun jälkeen seurataan näitä päivitettyjä ohjeita: https://docs.elokapina.fi/oppaat/elokapina-tunnukset/uusille-elokapina-tunnuksille

En saanut rekisteröitymisen yhteydessä linkkiä sähköpostiini salasanan asettamista varten (tai se ehti vanheta)? Miten saan uuden linkin?

Muista katsoa myös roskaposti kansio. Jos sähköposti ei ole tullut syystä tai toisesta perille kokeile tilata uusi linkki sähköpostiisi salasanan asettamista varten. Voit tehdä sen näin:

  1. Mene osoitteeseen https://id.elokapina.fi

  2. Valitse Personal info

  3. Valitse aukeavasta näkymästä Forgot password?

  4. Kirjoita aukeavaan näkymään sähköpostiosoitteesi tai käyttäjänimesi

Jos et vieläkään saa linkkiä voit laittaa sähköpostia osoitteeseen yllapito@elokapina.me tai Telegramissa @xryllapito.

Voisko joku linkata vaikka johdatuksen Elokapinan eri viestintäkanaviin, et mitä kannattaa pitää seurannassa prioriteettina ja mikä on eri alustojen merkitys? Olen kuullut Elementin ja basen lisäksi huhuja Mattermostista, Wirestä ja joistain muistakin, joiden nimiä en muista juuri nyt.

Historiasta on jäänyt kummittelemaan useampi aiempi Elokapinan käytössä ollut viestintäalusta. Nykyiset ovat:

Suomen tasolla:

  • Chat-alusta (päivittäinen keskustelu): Element

  • Foorumi-alusta (pidemmät ja periaatteellisemmat keskustelut, päätökset): Base

Kansainvälisellä tasolla (ne joita kiinnostaa kv-keskustelut ja organisointi):

Eri alustojen merkitys:

Chat-ryhmissä on ideana järjestää päivittäistä työskentelyä ja keskustelua polttavien kysymysten ympärillä, ja foorumilla puolestaan voi pohtia asioita syvällisemmin ja pienemmällä aikapaineella.

Basesta löytyy päivityksen tarpeessa oleva Sisäisten viestintäalustojen esittely-sivu, jonka on tarkoitus selventää sisäisiä viestimiä ja niiden käyttötarkoituksia.

Tarvitsenko tunnuksia Mattermostiin tai kansainväliseen Baseen? Mistä voin saada ne?

Jos toimit pääasiallisesti Elokapinan omissa työryhmissä tai paikallistasolla, niin riittää, että ulkoisella koordinaattorillanne tai ryhmän kv-vastaavalla on pääsy alustoille.

Voit saada tunnukset pyytämällä ryhmäsi koordinaattorilta.

Aiemmin käytimme Wireä ja Mattermostia myös suomentasolla, mutta Element on tuotu korvaamaan molemmat, yksinkertaistamaan viestintää Suomen tasolla ja vähentämään viestintäkanavien määrää.

Last updated