Links
Comment on page

Linkinlyhennin

Elokapinan oma linkinlyhenninpalvelu sijaitsee osoitteessa https://elokapina.link
Elokapinalla on käytössä oma kutt-alustaan perustuva linkinlyhenninpalvelu. Linkinlyhenninpalvelulla voit tehdä esim. pitkistä cryptpad-linkeistä yksinkertaisempia ja helpommin muistettavia. Linkit ovat muotoa elokapina.link/tunniste. Elokapinan omassa linkinlyhenninpalvelussa on myös mahdollisuus seurata linkkien kävijä- / klikkausmäärien kehittymistä.

Mihin linkinlyhennintä ja sen analytiikkaa voi käyttää?

URL-osoitteen lyhentäjä helpottaa pitkien linkkien jakamista ja muistamista.
Analytiikan avulla voit myös pysyä perillä siitä miten Elokapinan viestit pärjäävät eri kanavissa – samalle alkuperäiselle linkille voit tehdä omat lyhennetyt URL-linkit eri kanaviin (esim. elokapina.link/kapinaviestifb, elokapina.link/kapinaviestiig ja elokapina.link/kapinaviestitw).
Työ-, yhteisö- ja paikallisryhmät voivat rekisteröidä käyttäjiä palveluun itsenäisesti käyttämällä elokapinan oman ryhmän elokapina-sähköpostitiliä rekisteröityessään (osoitteen täytyy olla joko elokapina.me tai elokapina.fi). Tili aktivoidaan sähköpostivahvistuksella.
Huom! Älä erehdy käyttämään julkista kutt.it osoitteessa sijaitsevaa palvelua (sivu näyttää samalta), vaan pidä huolta, että käytät nimenomaan elokapinan omaa elokapina.link -osoitteessa sijaitsevaa palvelua.

Lyhyen URL-osoitteen luominen Kuttin avulla

Lyhyen URL-osoitteen luominen on yksinkertaista. Kirjaudu sisään, liitä URL-osoitteesi laatikkoon ja paina painiketta sen lyhentämiseksi. Oletuksena linkin tunniste muodostetaan kuudesta satunnaisesta kirjaimesta ja numerosta.
Voit halutessasi lisätä myös linkkiin valinnaisia lisäominaisuuksia valitsemalla Show advanced options. Lisäominaisuuksia ovat:
  • itse valitsemasi tunniste: satunnaisia tunnisteita kuten FE3mi1 (jolloin itse lyhennetty linkki on muotoa elokapina.link/FE3mi1) voi olla hankala muistaa – voit korvata tunnisteen omalla, esim. perehdytysohjeet (jolloin linkki on muotoa elokapina.link/perehdytysohjeet) jos kyse on tietyn tapahtuman ohjeistuksesta
  • salasanan: salasanaa kysytään linkkiä klikanneelta ennen ohjausta alkuperäiseen osoitteeseen
  • voimassaoloajan
  • valinnaisen kuvauksen: kuvaus on näkyvillä vain sinulle Kutt:n linkinluontinäkymässä – jos teet paljon linkkejä, niin kuvauksen avulla voit helpommin erottaa lyhentämäsi linkin muista linkeistä

Viimeaikaiset lyhennetyt linkit

Pääsivun alareunassa näet viimeisimmät lyhennetyt linkkisi, kuinka monta klikkausta niillä on ja milloin ne on luotu.
Huom! Tässä kuvassa on käytetty netistä otettua esimerkkikuvaa, jossa lyhennetyt linkit ovat urls.lol-muodossa. Elokapinan omassa palvelussa linkit tulevat urls.lol/tunniste sijaan elokapina.link/tunniste -muotoon.

Kutt URL analytiikka

Kuttin URL-analytiikka-sivulle pääset linkin riviltä
-kuvaketta painamalla. Tässä näet esimerkin yhdestä URL-osoitteesta.
Analytiikka-näkymästä näet aikajanan, sekä muuta anonymisoitua tietoa kävijöistä.