Kuvapalvelu

Elokapinalla on oma kuvapankki, joka sijaitsee osoitteessa photos.elokapina.fi

Milloin käyttää kuvapankkia?

  • Kuvapankki on tarkoitettu erityisesti nopeutensa ja kehittyneiden kuvaominaisuuksiensa takia erityisesti kuvien julkiseen jakoon esim. lehdistötiedotteiden yhteydessä. Näissä tilanteissa kuvia halutaan yleensä ladata lehdistön tai yleisön nähtäväksi.

  • Lataaminen palveluun kannattaa hoitaa muutaman vastuuhenkilön toimesta, jotka ovat etukäteen perehtyneet palvelun toimintaan.

Kuvapalvelu käyttää PhotoPrism alustaa, joka on vielä kehitysversio. Siksi palvelusta voi löytyä edelleen bugeja. Jos löydät joitain bugeja, joita ei tässä oppaassa mainita, ilmoita siitä meille tai jätä suora vikailmoitus PhotoPrismin kehittäjille githubissa.

PhotoPrismin omasta englanninkielisestä käyttäjäoppaasta voi olla myös apua.

Kirjautuminen onnistuu osoitteessa photos.elokapina.fi, tunnukset saat mediaryhmältä tai ylläpidolta (Elementissä @xryllapito:elokapina.fi).

1. Kirjautuminen, kuvien lataaminen ja jaettavan linkin luominen

2. Albumin valitseminen ja poistaminen

Tunnettuja bugeja

  • Uutta tyhjää kansiota luotaessa albumi luodaan automaattisesti kuluvan kuukauden mukaan nimellä "Kuukausi, vuosi" (esim. November, 2021). Albumia nimeä ja tietoja voi kuitenkin luomisen jälkeen muokata. Se pitää vain etsiä Albums valikosta.

  • Kuvat eivät mene automaattisesti siihen albumiin, joka on näkyvissä näytöllä kun Upload-kuvaketta painetaan, vaan kuvien albumi täytyy erikseen valita pudotusvalikosta (katso ensimmäinen .gif kohdassa Kirjautuminen, kuvien lataaminen ja jaettavan linkin luominen)

Last updated